Hirdetés

Bejelentette innovatív NAND flash lapkáját a Western Digital

A Kioxia partnereként végzett fejlesztés tömmeggyártására idén nem sok esély van.

A Western Digital bejelentette, hogy készül az új 3D NAND megoldásuk, amelyet a Kioxia partnereként terveznek. A fejlesztés nyolcadik generációs BiCS háromdimenziós struktúrát használ, amivel 218 cellaréteg alkalmazására van lehetőség.

A négy darab úgynevezett plane-re osztott, 1 terabit kapacitású, TLC-s és QLC-s módban is működőképes megoldás fő előnye a 3200 MT/s-os tempója lesz, ami nagyon komoly teljesítménynek számít, hasonlót nem is láthattunk még.

A rendszer úgymond innovációja a CBA (CMOS directly Bonded to Array) architektúra bevetése, aminek a lényege az, hogy memóriachipek perifériás áramkörei, valamint a cellatömbök különálló, az eltérő igényeket figyelembe véve az adott elemnek optimális node-on készülnek, és később lesznek összekapcsolva a végleges terméken. Nagyon konkrét részleteket azonban egyik érintett sem árult el az újításról.

A Western Digital és a Kioxia a fentebb felvázolt újdonság tömeggyártásáról még nem beszélt, de valószínűleg idén ez nem megoldható, viszont 2024-ben már nagy esély van rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés