Hirdetés

Onkyo TX-NR809: 7.2 házimozi erősítő 4K video felskálázással

A THX Select2 Plus tanúsítványt megkapott Onkyo TX-NR809 többet nyújt, mint egy hagyományos házimozi erősítő. Belekerült a Marvell nevéhez fűződő HQV Vida VHD 1900 névre hallgató technológia például, amely képes a 480i/p, 576p, illetve 720p felbontású tartalmak Full HD felskálázására. Sőt, emellé társul még a szintén Marvell fejlesztésű, beszédes nevű Qdeo, amely állítólag képes az 1080p tartalmak 4K (3840x2160) felturbózására. Itt kell továbbá megemlíteni az Imaging Science Foundation nevéhez köthető ISF video kalibrációs technológiát is, amely elméletileg képes a forrásanyaghoz teljesen automatikusan belőni a legmegfelelőbb képi beállításokat.

Onkyo TX-NR809
Onkyo TX-NR809

A technikai specifikációk szerint az erősítő csatornánként 135 watt teljesítményre képes, amelyekben Burr-Brown PCM1690 192kHz/24 bites D/A konverter felel a hangminőségért. Támogatja többek között a Dolby TrueHD, illetve DTS-HD Master Audio szabványokat is, valamint megkapta az Audyssey MultiEQ XT hangkalibrációs rendszerét is; ennek használatához egy mikrofont kell elhelyezni a helyiség különböző pontjain, amely méréseket végez, és automatikusan módosítja az egyes paramétereket úgy, hogy egy adott helyre koncentrálja a lehető legjobb hangzást.

Egy előlapi és hét hátoldali HDMI bemenettel és két kimenettel látták el, ezen kívül található még rajta többek között két komponens bemenet, kompozit és S-Video csatlakozó, digitális, illetve analóg audio bemenet is. Az USB porton keresztül csatlakoztatott külső adattároló eszközökön található MP3, WMA, WMA Lossless, FLAC, WAV, OGG Vorbis és AAC formátumú zeneszámok közvetlen lejátszására is módot ad. Az USB arra is használható, hogy az UFW-1 típusjelzésű Onkyo wireless adaptert dugják bele, amelynek segítségével az eszköz képes vezeték nélküli kapcsolat megteremtésére, és így a többi hálózati eszközön található tartalom elérésére.

Frontfelületén található Universal Portjához dokkoló csatlakoztatható, amely a különféle Apple termékeken helyet kapó anyagok kezelését teszi egyszerűbbé. Az Onkyo TX-NR809 már kapható Japánban és az Egyesült Államokban. Európában a 2011 júniusától lesz megvásárolható, körülbelül 1100 dolláros áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Onkyo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés