Hirdetés

Olcsó, nagy és vékony tévét, plusz egy új koncepciót villantott a Xiaomi

A 60 hüvelykes Mi TV 3 UHD felbontással kecsegtet, de integrált okostévé- és hangrendszerrel sem rendelkezik!

Eddig a Samsung volt az egyetlen olyan cég, amely néhány tévéjénél az okostévé rendszert és az ehhez szükséges hardvert, valamint a csatlakozókat egy különálló dobozba pakolta. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy ha valaki a legfrissebb platformot szeretné használni, akkor elég csak ezt a perifériát lecserélnie, nem szükséges egy teljesen új tévét megvásárolnia.

Xiaomi Mi TV 3
Xiaomi Mi TV 3 [+]

A Xiaomi is erre az útra lépett, azonban a kínai konszern csavart egyet a dolgon, és egy füst alatt a hangrendszert is kihagyták Mi TV 3 elnevezésű új televíziójukból. Ehelyett egy komplett, különálló hangprojektort kínálnak a készülék mellé, amely a hangszórókon kívül tartalmazza az okostévé rendszer futtatásához szükséges hardvert (Cortex A17 1,4 GHz SoC, Mali-T760 GPU, 2 GB DDR3 RAM, 8 GB Flash memória), és a csatlakozókat (3 HDMI, 2 USB, Ethernet, VGA, AV, mélynyomó) is. Ez az Androidra épülő mutáns soundbar 157 dollárba kerül, és természetesen bármilyen más megjelenítőhöz csatlakoztatható. Az audioeszköz megalkotásában egyébként kulcsszerepet játszott a négyszeres Grammy díjas hangmérnök és zenész, Luca Binardi, illetve az a Wang Fuyu, aki korábban a Philips audiorendszereinek fejlesztése során töltött be kulcsszerepet, tehát minden bizonnyal nem is szól rosszul.

Xiaomi Mi TV 3
Xiaomi Mi TV 3 [+]

Magába a tévébe 60 hüvelykes LED LCD 4K LG panelt építettek, és a fent említett új szemléletmódnak köszönhetően lehetővé vált az ultravékony készülékház kialakítása. Így a legvékonyabb pontján mindössze 11,6 milliméter vastag, de a mélysége még a legszélesebb részén is 36,7 milliméter. Egyetlen csatlakozó található rajta, amin keresztül az okos hangprojektor dugható rá. Megkapta a MEMC képjavító technológiát, amely még a gyors mozgások esetén is borotvaéles képet garantál, és a kijelző az NTSC színtér több mint 85 százalékának lefedésére képes. Az ára 770 dollár, ami ebben a méretben és ilyen felbontás mellett teljesen barátinak mondható, reméljük, hogy egyszer eljut hozzánk is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés