Hirdetés

Kicsit kamuszagú a beépített hangrendszeres smart projektor

A Full HD XGIMI H1-től a közösségi kéregetős oldalon egy csomó szép dolgot állítanak, de ezek nem mind tűnnek igaznak.

A közösségi finanszírozású kampány során eddig több mint félmillió dollárt sikerült összekalapozni a kitűzött százezer helyett, így jó esély van rá, hogy hamarosan elérhetővé váljon az XGIMI H1 nevű, komplett multimédiás eszköz.

XGimi H1
XGimi H1 [+]

A lelke egy DLP technológiára épülő, Full HD felbontású, 900 ANSI lumen maximális fényáramú, elméletileg 3D tartalmak megjelenítését támogató projektor, amely a termékkommunikáció szerint 300 hüvelykes kép megteremtésére is alkalmas. Az alkalmazott LED fényforrás élettartama 30 000 óra, és a trapézkorrekció funkció sem hiányzik. A termék weboldalán azt ígérik, hogy "4K kompatibilis" a modell, de hogy ez pontosan mit takar, azt nem részletezték, jó eséllyel ez csak valami marketing humbug.

A készülék emellett rendelkezik egy beépített Harman/Kardon hangrendszerrel, amely a fejlesztők állítása szerint képes a sztereó hangtér megteremtésére, és egyben arra is, hogy lepipáljon egy hagyományos, több komponensből álló házimozi rendszert. Ha ez valóban így lenne, az gyakorlatilag a "csoda" kategóriával érne fel, nyugodtan meg lehet kockáztatni, hogy a szép szavak ellenére esélye sincs a hangminőség terén a hagyományos kialakítású szettek ellen. Támogatja a Bluetooth használatát, azaz a kompatibilis eszközökről, például egy mobiltelefonról vezeték nélküli úton is eljuttathatóak rá a zeneszámok, tehát egy Bluetooth otthoni hangrendszerként is használható.

XGimi H1
XGimi H1 [+]

Az XGIMI H1-be Mstar 6A928 TV (négy darab 1,75 GHz Cortex-A17 maggal) SoC és 3 GB RAM kerül, Android operációs rendszert futtat, és ennek köszönhetően lehetővé teszi ipari mennyiségű alkalmazás letöltését és futtatását. A termékkommunikáció azt ígéri, hogy briliáns játékélményt nyújt a masina, de az biztos, hogy a mobil eszközre épülő irányítás, és a hardver teljesítménye miatt e téren kompromisszumok megkötésére kényszerül a felhasználó.

A termék jelenleg még előrendelhető 700 dollárért, de a jövőben drágább lesz.

Előzmények

Hirdetés