Hirdetés

Ismerős belsővel érkeznek a kilowattos és még nagyobb XFX ProSeries tápok

Az XFX ProSeries tápcsaládjába megérkeztek a legnagyobb, kilowattos és annál komolyabb teljesítmény leadására képes tápegységek. Az 1000, 1050, valamint 1250 watt összteljesítményű modellek mindegyike rendelkezik 80 Plus tanúsítvánnyal, de ezen belül nem egyforma minősítést kaptak. A három új típus közül ugyanis kizárólag a legkisebb rendelkezik Platinum fokozattal, a másik kettő csak a Goldnak megfelelő szintet érte el, ami a hatásfokot tekintve 2-3 százalékkal rosszabb paramétereket jelent.


[+]

Az egyetlen 12 voltos ággal rendelkező nagy teljesítményű aktív PFC-s tápegységek teljesen mértékben modulárisak, még a 24 tűs alaplapi kábelkorbács is leválasztható róluk. Ezzel kapcsolatosan megemlítenénk, hogy a gyártó az úgynevezett SolidLink típusú csatlakozókat használja, azaz az egyes csatlakozók közvetlenül a nyomtatott áramköri lapra vannak forrasztva és a belső vezetékezés is ezen keresztül van megoldva, ezáltal elhagyhatták a tápegység belsejében alkalmazott kábelrengeteget. Ez nem csak a hűtés szempontjából jó, hanem a gyártó állítása szerint minimalizálja a teljesítményveszteséget is, ami a kábelek esetében sokkal nagyobb, mint a SolidLinket használva.


[+]

Mindez persze nem újdonság, más tápegységeknél is láttunk már ilyet, ez pedig azt valószínűsíti, hogy a ProSeries is a Seasonictól szerzi az elektronikát. Ezt erősíti meg az a tény is, hogy a moduláris paneleken lévő csatlakozók elhelyezése száz százalékosan megegyezik a Seasonic Platinum és X sorozatnál látottakkal (amikben nem mellesleg ugyanígy 1000, 1050 és 1250 wattos tápegységek vannak), továbbá az XFX-en is elérhető a hibrid ventilátorvezérlés. Ez utóbbi engedélyezi a tápegység hűtőventilátorának leállítását, amennyiben a terhelés 20 százalék alatti és ezzel együtt a hőmérsékletküszöb nem éri el a 25 fokot.


[+]

Az egyes ágak terhelhetőségéről és a dobozban fellelhető kábelek típusáról, számáról a gyártó nem adott ki információt, de nyilvánvalóan nem sok eltérés lehet az említett Seasonic tápokhoz képest, amikről pedig a gyártó (Seasonic) weboldalán minden információ fel van tüntetve.

Az 5 év garanciával érkező tápegységek áráról egyelőre nem kaptunk információt, pedig ez döntő tényező lehetne a választás során.

  • Kapcsolódó cégek:
  • XFX

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés