Hirdetés

Visszafelé kompatibilitásban a maximumot hozza majd az új Xbox

Amelyik cím eddig valamilyen Xboxra megjelent az futni fog az érkező rendszeren.

A Microsoft az év közepén leplezte le az új Xbox konzolt, amely továbbra is Project Scarlett néven fut, de már viszonylag sokat lehet tudni róla. A visszafelé kompatibilitás is ismert, ugyanis a vállalat már közölte, hogy az Xbox One-ra kiadott játékok futni fognak a gépen, de Matt Booty, az Xbox Game Studios vezetője, a Gamesradar számára elárulta, hogy ennél sokkal többről lesz szó.

A friss információk értelmében az új Xbox gyakorlatilag négy generációnyi konzol címeit képes futtatni, vagyis az első Xbox, az Xbox 360, az Xbox One, illetve a legújabb generáció játékait. A szakember szerint ez lesz a Project Scarlett egyik nagy előnye, ami valóban felfogható annak, hiszen a PlayStation 5, az eddig elismert képességek szerint a PlayStation 4-ig visszamenőleg kínál kompatibilitást.

Azért érdemes kiemelni, hogy egy picit túlzó lehet az eredeti nyilatkozat, ugyanis minden bizonnyal a kompatibilitás kérdése az Xbox One konzolhoz hasonlóan lesz megoldva. Ma már persze egy igen bő lista van erre, de nem minden megjelent játék része ennek. Persze a nagy klasszikusok igen, ráadásul a futtatható címek száma folyamatosan nő. Ebből a szempontból a Project Scarlettnek ez valóban előnye lehet, az Xbox One-ra megjelent játékok futtatását pedig valószínűleg nem nehéz megoldani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés