Hirdetés

Megmutatta az Xbox Series X rendszerchipjét a Microsoft

A lapkának így nagyjából megállapítható a kiterjedése is, ami nagyon úgy néz ki, hogy nem lesz pici.

A Microsoft még az előző év utolsó hónapjában jelentette be az Xbox Series X nevű konzolt, amely a következő generációt képviseli, nemrég pedig Phil Spencer, az Xbox divízió vezetője megváltoztatta a Twitter profilképét az AMD által tervezett, új rendszerbe kerülő lapkára.

Arról nem sokat tudni, hogy konkrétan milyen áramkörök rejtőznek a szilíciumon belül. A számos, egyedi tervezésű Zen 2 processzormag, illetve a szintén egyedi RDNA architektúrára épülő grafikus vezérlő biztosnak tekinthető, de a részletek még homályosak. A gyártástechnológia tekintetében azonban úgy hírlik, hogy a rendszer a TSMC 7 nm-es node-ján készül, és egy felhasználó a Redditen már nagyjából megállapította a kiterjedését is, ami körülbelül 407 mm² lehet. Ezzel a valaha tervezett legnagyobb konzolchip van készülőben, feltéve persze, hogy a Sony nem rendelt egy még nagyobbat a PlayStation 5-be.

A Microsoft az Xbox Series X-et minden bizonnyal az erejével szeretné eladni, ugyanis Matt Booty, a Microsoft Studios vezetője, az MCV számára elárulta, hogy csak az új gépre tervezett exkluzív cím jó ideig nem lesz. Ettől persze még az Xbox családra kiadott exkluzív játékok szebben fognak kinézni rajta, illetve jobban is futhatnak, de egy darabig mindenből készül Xbox One port is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés