Hirdetés

Xabre alapú Triplex kártyák

A CeBIT végre hivatalosan is eldöntötte a SiS sorsát, és a nagyok sorai közé emelte. Egyértelmű, hogy már nem a gagyi-királyról van szó, ezt többszörösen is bizonyították az elmúlt idők SiS chipsetjei. Grafikus fronton is támadásba lendülnek, és rálépnek az ATI,valamint az nVidia lábujjára.

Erre pedig a Xabre sorozat ad lehetőséget, mely a SiS jó szokását meghagyva olcsó lesz, mégis (szintén jó SiS tulajdonság) kellemes újdonságokkal fog kényeztetni minket. A család az Nvidia üzletpolitikájához hasonlóan több, egymástól apróságokban eltérő chipekből áll. Ezek a kártyák már hardveresen támogatják a DirectX 8.1-et, és a 8x AGP-t, ami később nagy előnyt jelenthet.

A SiS három gyártót bízott meg a Xabre család "formába öntésére", melyek közül az egyik a Triplex, mely ezüst színű kártyáival, és különleges extráival tűnik ki az egyhangú gyártók közül (lásd Triplex Silver Gef4 Ti4600, Kapcsolódó anyagok). A Triplex ígérete szerint már májusban tudják szállítani a kártyákat.



Az első teszteredmények pedig már elérhetőek, például a VR-Zone oldalán, ahol az azonos árkategóriába tartozó Gef4 MX440 kártyával vetették össze, és a 3DMark 2001 SE szerint durván 15%-kal volt gyorsabb a SiS alapú kártya, ráadásul a Triplex üdvöskéje a Bump Mapping és a(z) (Advanced) Pixel Shader területén sem szégyenült meg, ellentétben az MX440 alapú ellenféllel. A tesztek alapján az MX460 sem tudja felülmúlni a SiS alkotását.

Tehát a Triplex kártyája hamarosan a boltokban, és ez igazán nagy fegyver a SiS kezében, ugyanis a konkurencia jelenleg nem rendelkezik hatásos ellenszerrel. Várjuk a folytatást!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés