Hirdetés

WLAN hot-spot a müncheni főpályaudvaron

A müncheni főpályaudvaron a Német Vasút első osztályú várócsarnokában már elérhető a WLAN-szolgáltatás. München az ötödik ilyen pályaudvarral rendelkező német nagyváros, Hannover, Köln, Frankfurt am Main, valamint Frankfurt am Main repülőterének első osztályú várócsarnoka után (nem, ez utóbbit mi sem tekintjük városnak...). A szolgáltatás neve stílszerűen "rail&mail".

A honi viszonyokat ismerve sajnos még jóideig várnunk kell az ilyen ún. "hot-spotok" elterjedésére, pedig az Intel Centrino alapú notebookoknak köszönhetően a WiFi egyre népszerűbb lesz, előbb-utóbb tényleg jogos igénye lehet a felhasználóknak, hogy akár az utcán is élni tudjanak a WLAN nyújtotta előnyökkel (internet, email, stb.).

Martin Brandenbusch, a Német Vasút (Deutsche Bahn) Személyszállítási Ágazat Termékfejlesztési és Szolgálati Részlegének vezetője örömét fejezte ki, hogy immár öt város főpályaudvarán áll az utasok rendelkezésére WLAN-használati lehetőség. Rolf Endregat, a DB Telematik vállalat üzletvezetésének elnöke bejelentette, hogy 2004 elejére a német vasút összes első osztályú várócsarnokában lesz WLAN-hozzáférés. A Német Vasút leányvállalataként működő DB Telematik a Német Vasút Személyszállítási Ágazatával és a düsseldorfi Isis Multimedia Net céggel együtt valósítja meg a beruházásokat.

A Német Vasút első osztályú várócsarnokainak igénybevételére jogosult személyek egy kártyát kapnak, amelynek kontóján egy felhasználható időmennyiség van. Egy óra WLAN-használat egy ilyen kártyával, percre pontos számlázással 5,50 euróba kerül, tehát nem olcsó.

Mindezek tükrében idehaza nem tehetünk mást, mint nagyot sóhajtunk, és kivárunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés