Hirdetés

A SiS első WLAN chipje

A SiS folytatja a tavaly megkezdett termékpaletta szélesítést, s a chipset-kínálat mellé egyre több más jellegű terméket is forgalomba hoz. Ennek a tendenciának legújabb állomása a SiS160 jelű - vezetéknélküli hálózati kapcsolatot biztosító - chip, mely az IEEE 802.11b WLAN szabványnak felel meg, így átviteli sebessége 1, 2, 5.5, 11 Mbit/sec lehet.

A SiS160 0.18 mikronos CMOS technológiával készül, s 128 tűs LQFP (Low-profile Quad Flat Pack) tokozásban kerül forgalomba. Ez a tokozás, valamint a chip tervezése kifinomult energiatakarékos szolgáltatásokat tesz lehetővé. A PC-hez PCI, MiniPCI és CardBus interfészeken keresztül kapcsolódik, így könnyen lehet vele beépített, vagy bővítőkártyás WLAN megoldást építeni.

A chip ezen kívül támogatja a 64, illetve 128 bites WEP (Wired Equivalent Privacy – a vezetékessel megegyező biztonság) adatkódoló algoritmusokat, melyek az eredeti IEEE 802.11 szabványnak is részei. A SiS160 ezzel a legújabb 802.1x biztonsági szabványokhoz is támogatást nyújt, úgymint a TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) és a WPA (Wi-Fi Protected Access). Az új SiS-chip-ről tehát elmondható: hardveresen és flexibilis meghajtóprogramjaival megfelelő biztonsági szintet biztosít a vezeték nélküli hálózatok számára.

A fejlesztés során a SiS szorosan együttműködött az Agilent Technologies-zel, melynek eredményeképpen a tömeggyártás jelenleg is magas kibocsátás mellett, igen jó minőségben folyhat. A decemberi sikeres próbasorozatnak, s néhány - a tervezési fázistól kulcspartnernek számító - cégnek köszönhetően a SiS160 nagymennyiségű szállítása azonnal megkezdődhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés