Windows blog: Project Spark - játékos játékfejlesztés

A Microsoft teljesen egyedi ötlettel állt elő az idei E3 játékbörzén. A Project Spark egy egészen új megközelítése a felhasználók által tervezett játékoknak, a Spark projekt segítségével ugyanis egy teljesen testre szabható világot kapunk, melyben mi magunk határozzuk meg a játék megjelenését, az abban szereplő karakterek külsejét, mozgását és a játékmenetet is. Minden egyéni ízlés szerint lesz elkészíthető, a végeredményt pedig megoszthatjuk használatra, vagy ismerőseinkkel közös szerkesztésre is.

A "játékos játéktervezés" követelménye egy Windows PC vagy egy Xbox One konzol. A tervezéshez számos eszközt használhatunk, megszabhatjuk a mesterséges intelligencia által vezérelt karakterek viselkedését, Kinect segítségével bármely szereplőnek egyedi mozgásokat, hangokat, de még arcot és mimikát is adhatunk. Ezzel a lehetőséggel akár saját digitalizált és átalakított másunkat is felvihetjük, az egyedi mozdulatok egy akciójátékban egyedi támadásokként is rögzíthetők. A lehetőségek az ígéretek szerint a végtelenhez közelítenek, a közösségi játékalkotási lehetőségnek hála teljesen egyedi ötletek is napvilágot láthatnak.

A projekt zárt bétatesztje októberben kezdődik, de ekkor még csak a Windows 8-as PC-ken keresztül lehet részt venni a programban, az Xbox One tulajdonosok 2014 januárjában csatlakozhatnak. Addig is már most fel lehet iratkozni az indulás előtti értesítéshez, ehhez mindössze a joinprojectspark.com weboldalra kell ellátogatnunk.

Inarus

Azóta történt