Windows blog: Microsoft Visual Studio 11 béta

A Microsoft Visual Studio nevű terméke bizonyára nem ismeretlen a fejlesztők számára. A számos programozási nyelvet tartalmazó csomag immár tizenöt éve van jelen a piacon, a támogatott nyelvek száma az 1997-ben megjelent első verzióhoz képest folyamatosan gyarapodott, és a listát számos kiegészítővel bővíthetjük igény szerint.

A Windows 8 hozta új fejlesztői lehetőségeket nézve evidens volt, hogy a Visual Studio is megújul. Az új változat előzetese – vagyis a béta verzió – február 29-től érhető el, az alábbi linkre kattintva. A 11-es verzióban új HTML és CSS szerkesztő teszi könnyebbé a HTML 5 és CSS 3 fejlesztést, rendelkezik a Windows Azure alkalmazások fejlesztéséhez és publikálásához szükséges fejlesztői eszközökkel, mindemellett a Windows 8 Metro felületéhez és a hagyományos asztalhoz igazított dizájnú felületek tervezését is megkönnyíti.

Természetesen a 2010 Professional változata is elérhető, melyet ide kattintva lehet megvásárolni. A Windows 8-ra történő fejlesztések kapcsán a Visual Studio még párszor visszatérő vendég lesz blogunk hasábjain.

Inarus

Előzmények