Windows blog: hivatalos Twitter alkalmazás a Windows Store-ban

Mivel a Windows 8 megjelenése óta elérhető Windows Store dinamikusan bővülő kínálattal látja el az operációs rendszer felhasználóit Metro stílusú alkalmazásokkal, úgy véljük, érdemes lesz blogunk hasábjain is időnként szemezgetni a gyűjteményből. Mai bemutatónkban a nemrégiben megjelent hivatalos Twitter alkalmazást vesszük górcső alá röviden.

Az alkalmazás telepítése és a bejelentkezés után ismerős kép fogadhat minket, a program megjelenése szorosan követi a Twitter.com stílusát, természetesen a Windows Store alkalmazásokra jellemző megjelenéssel ötvözve. Ennek köszönhetően nem beszélhetünk túlságosan bonyolult megjelenésről. A felület a februárban frissült Windows Phone alkalmazás logikáját követi, azaz négy fő lapra oszlik. A kezdőlapon (Home) természetesen az üzenőfal fogad minket, ezt követi a Kapcsolatok (Contacts) nézet, melyben láthatjuk az általunk követettek listáját. Itt egy felhasználóra kattintva adatai mellett külön képernyőn tudunk jobbra lapozás után állapotfrissítései valamint képei közt böngészni. A Felfedezés (Discover) oldalon a rendszer által javasolt ismerősöket találhatunk és böngészhetünk az egyes kategóriák között. Utolsó nézetként saját profilunkat tudjuk megtekinteni, módosítani, valamint az általunk megosztott szöveges tartalmakat és képeket vehetjük szemügyre.


[+]

Sok egyéb Metro stílusú programhoz hasonlóan ez a kliens is beépül a Charm Bar szolgáltatásai közé, így szinte bármely metrós programból el lehet érni a Twitteren történő megosztás funkcióját, ennek formája nyilván a tartalomtól is függ. Természetesen a Twitter program a keresés funkcióba is beépül, így felhasználók nevére és tweetekre egyaránt tudunk keresni.


[+]

Szintén Windows 8 extra, hogy a Twitter kliens osztott képernyőn képes mutatni az üzenőfalat, így folyamatosan képben lehetünk az ott folyó eseményekkel. Az élő csempe - ahogy az várható egy élő csempétől - természetesen jelzi a státuszfrissítéseinkre kapott válaszokat és az üzeneteket is. Kiemelésre érdemes még a közzétett képek nézete, ezekre kattintva ugyanis teljes képernyős változatban is meg tudjuk tekinteni azokat, albumok esetén lapozgatni is tudunk.

Ahogy a Windows Piactéren is jelezték, sajnos van még mit javítani az alkalmazáson, a kontaktlista nálunk is rakoncátlankodott. A program ugyan nem hibátlan – de az ilyen esetekre való a felhasználói visszajelzés – azonban kellemesen sikerült ötvözni a szolgáltatás évek alatt kiforrt megjelenését a Windows 8 dizájnelemeivel. Így aki el tud tekinteni néhány apróbb és minden bizonnyal hamarosan kijavításra kerülő bakitól, az az alábbi linken keresztül töltheti le az alkalmazást.

Inarus

Azóta történt

Előzmények