Hirdetés

Adattárolók triumvirátusa

Az első 3.0-s USB csatlakozású winchester után, amit a Freecom adott ki, megjelent a következő versenyző is. Az ezüstérmes hely a Buffalóé lett, DriveStation HD-HXU3 nevű külső merevlemezét a napokban jelentette be. A SuperSpeed interfészen kapcsolódó HDD-k 1, 1,5 és 2 TB-os kapacitású változatban lesznek elérhetők. A gyártó 125 MB/s körüli sebességeket ígér a 3,5"-os tárolóhoz. A cég egy USB 3.0-s vezérlőt is gyártani fog, ez IFC-PCIE2U3 típusnévvel kerül majd forgalomba. A két Buffalo eszköz megjelenése év vége felé várható.

Az Active Media Products SaberTooth ZX sorozatának új tagját mutatta be, amely egy 1,8"-os, PATA ZIF csatolófelületű SSD. A 70 x 54 x 5 mm-es háttértár pontosan akkora, mint egy 1,8 hüvelykes HDD, így könnyedén helyettesíteni lehet vele merevlemezes társait. Kis mérete miatt főleg a netbookosok körében lehet népszerű. A SaberTooth ZX szekvenciális olvasási sebessége 80 MB/s, írás tempója pedig 38 MB/s lehet. Mivel az SSD-k elérési ideje jóval alacsonyabb a merevlemezekénél, nagyobb teljesítményt és gyorsaságot vagy éppen rövidebb bootolási időt biztosíthatnak. A 32 GB-os és 64 GB-os változat 100 és 160 dollár körüli áron kapható.

Az különleges megoldások kedvelőinek ezúttal az LG kedveskedett az XD3 elnevezésű winchesterrel. Az egyedi merevlemezeiről ismert XD sorozat XD1, XD2 és XD4 tagjai közé érkezett újonc 2.0-s USB és eSATA csatlakozóval rendelkezik. Három méretben, 250, 320 vagy 500 GB-os változatban vásárolhatjuk meg a színes, 2,5"-os külső  HDD-ket. Tárolókapacitástól függően 20 500 forinttól kaphatók a fekete, piros, arany vagy ezüst festésű háttértárak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés