Hirdetés

A wimbledoni tenisztorna is háromdimenziós lesz

Bár a gyártók sokat vártak, várnak a 3D tartalmak megjelenítésére képes eszközök értékesítésétől, a várt robbanás elmaradt. A népek egyelőre ódzkodnak, a cégek pedig egyre türelmetlenebbek, és minden eszközt megragadnak, hogy népszerűsítsék az eljárást. Ennek a folyamatnak a részeként a nagy hagyományokkal bíró wimbledoni tenisztorna is beáll a sorba, és annyi más sporteseményhez hasonlóan néhány meccset innen is közvetítenek majd 3D-ben.

Elena Dementieva (forrás: Ellie Crisell)
Elena Dementieva (forrás: Ellie Crisell)

Első körben azonban csak néhány centerpályás találkozót érint a dolog, konkrétan a női döntőt, valamint a férfiak elődöntőit, illetve döntőjét. Egyelőre csak az a biztos, hogy az Egyesült Királyságban sugározzák majd ezt a 3D-s közvetítést, de állítólag folynak a tárgyalások más tartalomszolgáltatókkal is, emellett a világszerte fellelhető 3D-s mozik is műsorukra tűzik az ominózus mérkőzéseket. Hasonlóra volt példa már korábban még Magyarországon is, és általában kirobbanó sikert aratnak az ilyen jellegű kezdeményezések.

Azon túl, hogy ismét közvetítenek pár sportmérkőzést 3D-ben, ez az esemény mást is jelent. Amellett, hogy Wimbledon a sportág talán legfontosabb helyszíne, egyben egy nagy hagyományokkal rendelkező arisztokratikus esemény. Még mindig füvön játszanak, és még mindig kötelező a fehér ruha, hogy csak két példát említsünk. Az, hogy egy ilyen megmásíthatatlan tradíciókkal bíró rendezvényre képes befúrni magát a 3D, azt jelzi, hogy a döntéshozók valóban látnak fantáziát a háromdimenziós technológiában, illetve azt, hogy az eljárás gyakorlatilag megállíthatatlanul terjed.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés