WHQL minősítést kapott az új generációs GeForce driver

Az NVIDIA elérhetővé tette az első, WHQL minősítéssel rendelkező 256-os szériába tartozó driverét, mely a GeForce GTX 400 szériás kártyák teljesítményét hivatott javítani. A 257.21-es verziószámot viselő eszközillesztő a Windows 7, Vista és XP operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 6, 7, 8, 9, valamint az Ion és a 100, 200, 300, illetve 400 szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják, emellett az illesztőprogram tartalmazza a 9.10.0223-es verziójú PhysX drivert is. Természetesen a mobil GeForce-ok kezelése is alapfunkció, hiszen az NVIDIA mostantól egyetlen eszközillesztőn keresztül gondoskodik a terméktámogatásról.

A friss meghajtó az előzőleg bemutatott 257.15-ös béta driver összes új funkcióját kamatoztatja, azaz a linkelt hírben közölt szolgáltatásokra és sebességnövekedésre alapból lehet számítani, ám van némi újdonság is. Megjelent a CUDA Toolkit 3.1-es verziójának támogatása, mely jelentősen gyorsítja a dupla pontosságú matematikai műveletek elvégzésének idejét. Természetesen némi hibajavítás is belefért az időbe, így a béta változathoz képest kevesebb hiba van az új eszközillesztőben.

Az új driver telepítése után várható változások pontos listáját az alábbi dokumentáció tartalmazza, míg maga a meghajtó – a megfelelő adatokat megadva – letölthető az NVIDIA szerveréről.

Előzmények

Hirdetés