Hirdetés

Westinghouse W47S2TCD: az amerikai cég is belépett a 3D tévé piacra

Magyarországon és Európában a Westinghouse neve gyakorlatilag ismeretlen, pedig a cég az észak-amerikai tévé piac egyik meghatározó résztvevője. Azt nem lehet mondani rájuk, hogy túlságosan innovatívak lennének, viszont az tény, hogy áraiknak köszönhetően mégis komoly tényezőnek számítanak.

Westinghouse W47S2TCD
Westinghouse W47S2TCD

Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy lassan másfél év telt el azóta, hogy a 2010-es CES-en a nagy gyártók mindenki számára nyilvánvalóvá tették, hogy a 3D tévéké a jövő, a Westinghouse mégis csak most állt elő első háromdimenziós tartalmak megjelenítésére képes tévéjével. A LED háttérvilágítású LCD technológiára épülő W47S2TCD természetesen 1080p felbontással operál, és ellátták egy érzékelővel is, amelynek feladata külső fényviszonyok feltérképezése. Ezután pedig a tévé elektronikája ennek megfelelően automatikusan belövi a fényerőt.

A készülék a passzív 3D képalkotási eljárásra épül. Jár hozzá négy szemüveg, és támogatja a 24p lejátszást is.  A modell már kapható, de egyelőre csak az észak-amerikai boltokon és webáruházakon keresztül lehet megvásárolni. A W47S2TCD ára 1199 dollár, ami a hasonló méretű új  3D tévék között egészen alacsonynak számít.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés