Hirdetés

RAID-be fűzhető, dupla HDD-s My Passport Pro külső merevlemezek a WD-től

A Western Digital egy új szériával bővítette a My Passport külső, hordozható tárolócsaládot. Az alumíniumházas My Passport Pro nem csak nevében, de tulajdonságait tekintve is a professzionális felhasználás felé húz, pontosabban azon vásárlókat akarja kiszolgálni, akik számára elengedhetetlen a nagy tárolókapacitás, de emellett a sebesség vagy az adatok biztonságos tárolása sem elhanyagolható. A nagy, egészen pontosan 2 vagy 4 TB-os maximális tárkapacitást a gyártó egy pár 2,5 hüvelykes, 1 vagy 2 TB-os HDD felhasználásával éri el, így ebből kifolyólag a Pro modell természetesen vastagabb (28,7 mm), mint a szimpla merevlemezzel dolgozó társaik.


[+]

A dupla HDD-s kialakítás mellett adja magát az opcionális RAID funkció; az átviteli teljesítmény növelését (egészen 220-230 MB/s átviteli sebességig) a RAID 0, míg a biztonságot a RAID 1 funkciókkal biztosítják, persze ez utóbbi esetben a tükrözés miatt csak egy meghajtónak megfelelő tárkapacitással gazdálkodhatunk. A WD-nél természetesen külső áramforrást nélkülöző kialakításban gondolkodtak, amelyet az adatátvitellel egyetemben a Thunderbolt interfészen keresztül oldottak meg. Sajnos ez erősen behatárolja a My Passport Pro használhatóságát, hiszen a PC-s piac jól láthatóan továbbra sem vevő erre a technológiára.


[+]

Ebből adódóan, érthető módon, a gyártó az Apple felhasználókat célozza meg az új termékekkel, melyek ennek megfelelően alapból HFS+J fájlrendszerrel érkeznek 299 és 499 dolláros árcédulával és 3 év garanciával. Sajnos USB 3.0-s verzió érkezéséről egyelőre nem esett szó, de aki ilyet keresne hasonló tudással, olcsóbban, aktív hűtés nélkül, az a konkurens Seagate-nél háza táján nézzen körül (Seagate Backup Plus Fast Portable Drive).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés