Hirdetés

A Wave Computing kezében kötött ki a MIPS

A Tallwood számára csak a divízió értékesítése volt szempont.

Az Imagination még a 2012-es esztendő végén jelentette be, hogy megszerezték a MIPS megmaradt szabadalmait, aminek hála számos processzorral előálltak az elmúlt években. Azóta a MIPS-et eladták a Tallwood Venture Capitalnak, amely vállalat életben tartotta a fejlesztéseket, de konkrét terveket azért nem közölt a jövőre vonatkozóan. Sokan valószínűsítették, hogy csak a divízió értékesítése volt szempont, ami most meg is történt, ugyanis a MIPS végül a Wave Computing kezében kötött ki.

Jobb helyre talán nem is kerülhetett volna, mivel a Wave Computing eleve egy üzleti és egyben fejlesztőpartner volt. Jelenleg is MIPS architektúrát használó dizájnon dolgoznak, illetve a jövőben a gépi tanuláshoz tervezett portfólió kiegészülhet, így végeredményben a Wave Computing a gépi tanulás minden területére kínálna valamilyen hardveres megoldást, legyen szó dedukcióról vagy tréningről.

Szintén jó hír, hogy a Wave Computing a MIPS-et önálló divízióként kezeli, vagyis továbbra is lehet licencelni az elkészült dizájnokat, vagy magukat az utasításarchitektúrákat. Persze az új tulajdonos az érkező dizájnokat a gépi tanuláshoz fogja tervezni, ami talán az érdeklődők számára némi limitációt jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés