Hirdetés

Az év vége felé frissül az Apple Watch operációs rendszere

Az Apple még márciusban dobta piacra az Apple Watch okosórát, amelyet már az előző évben is megmutattak a világnak. A hardver elérhetőségével a piac elkezdett kiépülni, de az Apple pontosan tudta, hogy az operációs rendszer első verziója meglehetősen korlátozott, amit szerencsére a nemrég bejelentett watchOS 2 kezelni fog.

Az egyik legfontosabb fejlesztés, hogy a fejlesztők végre hozzáférhetnek az okosóra gyorsulásmérőjéhez, mikrofonjához, szívverésmérőjéhez, haptikus visszajelzőjéhez, illetve a görgethető vezérlőjéhez. Ezeket számos új API egészíti ki, hogy minél jobb applikációkat kapjon az Apple Watch.

Mivel az okosórát nagyon sokan fitness eszközként használják, így a watchOS 2 azt is megoldja, hogy a felhasználó harmadik féltől származó fitness applikációkból tölthessen be edzésprogramokat. Ez ugyan eddig sem volt egy megoldhatatlan feladat, de jóval kényelmesebb a szükséges adatok direkt importálása.

A watchOS 2 ezek mellett még számos kiegészítést hoz. Az Apple a frissítést valamikor az év vége felé teszi elérhetővé, természetesen ingyenesen. A watchOS 2 használatához iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus szükséges legalább iOS 8.2 operációs rendszerrel.

A fejlesztők számára a WatchKit fejlesztőkörnyezet az alábbi oldalon már elérhető, így a programfejlesztés már most megkezdődhet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés