Hirdetés

Szédítő árcédulákkal rajtol az Apple Watch okosóra

Az Apple rögtön az MWC utánra időzítette sajtótájékoztatóját, aminek egyik apropója az az Apple Watch okosóra volt, amit egyszer, a tavalyi év végén már megmutatott a vállalat, de a piaci bevezetést 2015 elejére halasztották. Az almás cég tartotta magát korábbi ígéretéhez, így a mostani esemény a Watch hivatalos bejelentése is volt egyben, ahol lehullott a lepel az eddig nem ismert részletekről is.


[+]

Ilyenből tulajdonképpen nem sok volt, hiszen a Watch önmagában nem sokat változott a tavalyi bejelentés óta, sőt lényegi újítást nem kapott, minden részletet megírtunk már korábban néhány apróságot leszámítva, amit eddig nem árultak el. Ilyen például az eddig ismeretlen üzemidő, ami mint kiderült, 18 órát jelent vegyes használatban, tehát a valós életben használattól függően ez ennél több, de akár jóval kevesebb is lehet. A programválasztékkal viszont nem lesz probléma, a tavalyi év óta elérhető SDK-nak köszönhetően már több nagyvállalat alkalmazása is elérhető a Watch-on, például az Uber, Instagram, Shazam, stb.

Apple Watch 38 mm
Apple Watch 38 mm [+]

Apple Watch 42 mm
Apple Watch 42 mm [+]

A legfontosabb információ, amire vélhetően mindenki várt, hogy mennyibe is fog mindez kerülni és mikortól lesz pontosan elérhető? A gyártó az ígéretéhez híven három változatot fog piacra dobni: Watch Sport, Watch és Watch Edition, de ezen belül is lesznek eltérések méretben és árban egyaránt, viszont mindegyik április 24-én debütál a store-ban a legfontosabb piacokon, majd szép folyamatosan mindenhol elérhető lesz.

Apple Watch Edition 18 karátos aranyból
Apple Watch Edition 18 karátos aranyból [+]

A legolcsóbb Apple okosóra a Watch Sport kiadás lesz, ami alumínium házat és műanyag szíjat kap, így 349 dollárt kell a 38 milliméteres és 399 dollárt a 42 milliméteres modellért. A "sima azaz jelzőktől mentes " Watch rozsdamentes acél házzal és szíjjal lesz elérhető szintén 38 és 42 milliméteres méretben, ettől függően 549-1049 és 599-1099 dolláros áron. A pontos árat a szíj típusa/kinézete fogja meghatározni. A legdrágább modell a Watch Edition lesz, aminek háza 18 karátos aranyból készül, ám mielőtt eláruljuk az árát, nem árt a zsebkendőket előkészíteni és leülni (esetleg megkapaszkodni még pluszban), mivel nem kevesebbet, mint 10 000 dollárt kérnek el érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés