Hirdetés

Vörös konfigokba passzoló SSD-hűtőt villantott a Gelid

A színre utaló jelzőt itt most szó szerint értjük és nem a legismertebb vörös gyártóra utalunk, hanem valóban ebben az árnyalatban pompázik az új hűtőborda.

Több, egyébként a sebességi adatok szempontjából kiváló SSD esetében említjük hibaként a túlzott melegedést, erre az eredményre jutottunk például a tavasszal tesztelt Samsung 970 EVO Plus esetében is. Ilyenkor általában megemlítjük, hogy egy hűtőbordával valamilyen szinten orvosolható a dolog, sok alaplaphoz pedig gyárilag mellékelnek ilyen egységet. Ilyenkor kezdhetünk keresgélni a nem alaplapgyártóktól származó megoldások között, melyekből eddig sem volt hiány, most azonban még egy versenyzővel bővült a kínálat a Gelid SubZero M.2 XL személyében.


[+]

Az M.2-22110 formátumú SSD-kkel kompatibilis borda alumíniumból készült, a meghajtóra való felszerelést pedig a csomagban található három darab szilikongyűrű segíti. Ez persze nem jelent olyan mértékű stabilitást, mint a bordával érkező alaplapok csavaros megoldása, de egy asztali számítógép esetében valószínűleg nem kell félnünk, hogy elcsúsznának egymáson az alkatrészek, egy notebookban pedig eleve nincs is mozgástér – már ha egyáltalán befér a 3 mm vastag hűtőegység.


[+]

A Gelid SubZero M.2 XL vételára 9 euró lesz, a piacra kerülés pontos időpontját azonban egyelőre homály fedi.

Előzmények

Hirdetés