Hirdetés

A Vizio is betámadja az UHD tévék piacát

Sokan tartottak attól, hogy az UHD technológiánál ugyanazokat a hibákat követik majd el a piaci résztvevők, mint a 3D esetében. Gondolunk itt arra, hogy az első körben csak egy-két cég csúcskategóriás, igen drága készüléke támogatja majd az eljárást, vagy hogy nem lesz semmilyen elérhető tartalom. Ez utóbbira már van megoldás, hiszen van olyan vállalat, amely elindította saját tartalomszolgáltatását, készülnek a 3840x2160 képpont felbontású filmek, illetve megoldott a Full HD anyagok felskálázása is. A jelek szerint pedig a kínálattal sem lesz gond, hiszen egyre több gyártó jelenti be, hogy már az idei évben színre lép ezekkel a televíziókkal, közöttük olyan abszolút másodvonalbeli cégek, mint a Hisense vagy a Westinghouse.

Vizio XVT701d
Vizio XVT701d [+]

Az Egyesült Államokban egyre erősebb szereplőnek számító Vizio, azaz a tajvani Amtran Technology amerikai leányvállalata többek között olcsó tévéiről ismert. A cég bejelentette, hogy a 2013-as esztendő első félében három UHD televízióval lép színre az 55 hüvelykes XVT551d, a 65"-es XVT651d és a 70"-es XVT701d személyében. A Theatre 3D, azaz passzív sztereó 3D képalkotási eljárást alkalmazó modellek (ebből következik, hogy valószínűleg LG paneleket építenek beléjük) megkapták a cég saját Vizio Internet Apps okostévé rendszerét is, amely a népszerű közösségi médiumok, illetve fotó- és videómegosztó oldalak közvetlen elérést biztosítja, emellett nem hiányzik belőle a nyílt böngésző sem.

Azt sajnos egyelőre nem árulta el a Vizio, hogy mikor és mennyiért lehet majd megvásárolni a fentebb említett televíziókat, de a cég árpolitikáját ismerve biztos az olcsóbb modellek közé tartoznak majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vizio

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés