Hirdetés

60 hüvelykes szemüveg nélküli 3D tévével jelentkezett a Hisense

Nagyon úgy fest az egyik legnagyobb kínai tévégyártó, a Hisense komolyan gondolja a világ meghódítását. A sokáig abszolút másodvonalbeli brandként elkönyvelt cég olyan televíziókkal lép színre 2013 első félévében, amelyek papíron felvehetik a versenyt a legnagyobbak termékeivel is.

Hisense XT900
Hisense XT900 [+]

Sőt, bizonyos téren le is főzték máris a többséget, hiszen a konszern működőképes, hatvan hüvelyk képátlójú, szemüveg nélküli 3D megjelenítést biztosító modellt mutatott be a GF6XT980 személyében. Az, hogy ez mikor találhat otthonra a nagyszobákban, még egyelőre nem lehet tudni, hiszen a technológia a Hisense saját bevallása szerint sem elég stabil, egyelőre még nem piacérett. A tervek szerint legkorábban erre talán jövőre kerülhet sor, ám az is benne van a pakliban, hogy még tovább tolódik a bevezetése.

Az már viszont biztos, hogy UHD tévéiket már meg lehet vásárolni idén, igaz egyelőre ismeretlen áron. Az XT900 sorozatba három készülék, egy 65, egy 84 és egy 110 hüvelykes modell tartozik, amelyek az aktív shutteres eljárást használják a térhatású anyagok megjelenítéséhez. Ez egyben utal arra is, hogy valószínűleg a Samsungtól vásárolják a 3840x2160 képpont felbontású paneleket. Rendelkeznek beépített Wi-Fi-vel és kamerával, aminek köszönhetően biztosított a videotelefonálás, sőt arcfelismerésre is képes. Bár tavaly az IFA-n kiállított Hisense tévékbe az LG féle Smart rendszer egy klónja került, de az újdonságokba már a Google TV-féle megoldást integrálták.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés