Hirdetés

CES 2012: 21:9 képarányú tévékkel sokkol a Vizio

Mint az köztudott, a modern LCD és plazma tévék 16:9 képaránnyal operálnak, de néha akad egy-két renegát harcos, aki nem éri be ennyivel. Néhány évvel ezelőtt a Philips próbálkozott (nem túl sok sikerrel) a 21:9 képaránnyal, most pedig a Vizio jelentette be a CES-en, hogy piacra dob egy ilyen szériát.

Vizio XVT3D710CM
Vizio XVT3D710CM

A döntést azzal magyarázzák hogy ez adja vissza a leginkább a moziélményt, ezért filmek is ilyen kijelzőn mutatnak a legjobban. A Vizio (amely egyébként az Apple beszállítóként is ismert Amtran Technology egyik leányvállalata) egy teljes termékcsaládot épít ki az idei évben az ilyen jellegű termékekből. Az XVS sorozatba három készülék tartozik majd, egy 50 (XVT3D500CM), egy 58 (XVT3D580CM), valamint egy 71 (XVT3D710CM) hüvelykes darab. A típusjelzéseket elnézve nem meglepő, hogy a televíziók támogatják majd a háromdimenziós tartalmak megjelenítését, amelyhez a passzív-polarizációs technológiát használják.

A két kisebb tévé Edge-LED háttérvilágítást kapott, míg a nagyobbak a vállalat boszorkánykonyhájában kifőzött TruLED full LED háttérvilágítás került. Ez utóbbi 240 Hz-es képfrissítési rátával operál, és a maximális dinamikus kontrasztaránya 20 000 000:1. A két kistesónál viszont be kell érni 1 000 000:1 kontrasztaránnyal, és 120 hertzcel. Természetesen ezekből sem hiányozhat a manapság egyre divatosabbá váló okostévé rendszer. Ennek segítségével állítólag igen egyszerűen elérhetőek különféle netes tartalmak, közöttük például a Yahoo! féle applikációk. A trió mindegyik tagja rendelkezik beépített WiFi-vel, és csatlakoztatható Bluetooth QWERTY billentyűzet is, ami jelentősen megkönnyíti a vezérlést. A várható megjelenésről és az árról ez esetben sem szolgált információval a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vizio

Előzmények

Hirdetés