Hirdetés

Visszakapják a hivatalosan nem létező tuningfunkciót a mobil GeForce-ok

Az NVIDIA nemrég jelezte, hogy a legújabb mobil GeForce-okhoz készülő driverekből eltűnt a tuning lehetősége, amely amúgy is egy hiba következtében volt jelen. Ez elfogadható magyarázat volt, mivel a vállalat sosem reklámozta úgy a GeForce GTX 900M családot, hogy képesek a tuningra, ettől függetlenül a felhasználók lázongtak a döntés ellen.

A vállalat mára átgondolta a helyzetet, és úgy döntöttek, hogy egy későbbi meghajtókban újra elérhető lesz a tuning, vagy visszahozzák az ezt engedélyező hibát, kinek hogy tetszik. Természetesen a tuningra, mint általában garancia nem vonatkozik, és ez így lesz a mobil GeForce-oknál is. Ezt nyomatékosítva az általános használati feltételekbe bekerül egy új szövegrész, amely lényegében elfogadtatja a felhasználókkal az új szabályokat, vagyis azt, hogy a tuning miatt tönkrement termékek cseréjére a gyártók nem kötelezhetők.

A helyzetet egyébként árnyalja, hogy bár az NVIDIA a GeForce GTX 900M sorozatú termékek tuningját ugyan nem reklámozta, de a notebookgyártók igen. Valószínűleg nem a felhasználók panaszai miatt kerül vissza a funkció, hanem amiatt, hogy több partner a tuning lehetőségével kínálta a vásárlóknak az új notebookokat, vagyis egy közvetve reklámozott funkciót távolított el az NVIDIA. Ez jogilag támadható lett volna, de valószínűleg a felhasználók lenyugodnak és megelégednek a funkció újbóli elérhetőségével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés