Hirdetés

A notebookgyártóknak nem tetszik a mobil GeForce-ok tuningja

Az NVIDIA nemrég jelezte, hogy a legújabb mobil GeForce-okhoz készülő driverekből eltűnt a tuning lehetősége, amely egyébként egy hiba következtében volt jelen. Ugyanakkor a vállalat a felhasználók nyomására újra engedélyezte ezt a lehetőséget, így úgy tűnt, hogy mindenki elégedett lesz.

Nem is tévedhettünk volna nagyobbat, ugyanis a notebookgyártók többségének a tuning lehetősége nem tetszik. Megint egy olyan helyzetbe került az NVIDIA, amit kezelniük kellett, ráadásul úgy, hogy a felhasználóknak is elfogadható legyen.

Szerencsére kialakult a végső megoldás. Az új mobil GeForce-ok esetében a gyártó választhat az aktuális és egy új vBIOS közül. Utóbbi abban különbözik az eredetitől, hogy letiltja a tuningot. Amennyiben ez a vBIOS van jelen, akkor lényegtelen, hogy a tuning lehetősége a grafikus meghajtóban általánosan engedélyezve van-e, az órajel megemelése nem fog eredményt hozni.

Az adott notebookgyártó szabadon dönthet arról, hogy mely vBIOS-t használja az adott mobil GeForce-on, illetve az adott notebookon belül. Ezzel gyakorlatilag megoldódott az elégedetlenkedő gyártók problémája is a tuning kapcsán, így vélhetően a harmadik nekifutásra már sikerült egy olyan rendszert kialakítani, ami minden érintettnek tetszik, és  valószínűleg több probléma ezzel kapcsolatban nem merül fel.

Előzmények

Hirdetés