Hirdetés

Világító IDE kábel

Kezdetben volt az IDE kábel, mely ugyan kiválóan megfelelt az eredeti célra, az adatátvitelre, ám formája és kialakítása miatt sok bosszúságot okozott a számítógép buherálók között. Sok helyet foglalt, zavarta a szabad szellőzést és a látványt is rontotta. Ezért találták ki a rounded IDE kábeleket, melyekre a magyar szakzsargon a "kerek", "gömbölyű" kifejezést aggatta.



Nagyon ötletes megoldás, javítja a ház szellőzését és kevésbé sérülékeny. Viszont ma már ez sem nagy cucc, alaptartozéknak számít a drágább alaplapokhoz, így ha valaki ki akar tűnni a piacon, annak igazán kreatívnak kell lennie. A CoolMAX a mostanában terjedő "kivilágítási lázat" használja ki. A gépházak, a ventik, a tápegységek, és az egérpadok után most már az IDE kábelekből is fény árad.





Egyszerűen egy szabad tápcsatlakozóra van szükség, és már világít a kábel. A mérések szerint az új megoldás nem okoz adatvesztést, és az adatátvitel sem csökken. A CoolMAX Scorpio rounded IDE kábelért jelenleg 25-30 dollárt kérnek az USA-ban, és a gyártó ígérete szerint egyre több színben lesz elérhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés