Hirdetés

Világelsők lettek a magyar tuningosok

Új, nagy horderejű tuning-világrekordot sikerült felállítania a hétvégén a hazai XtwinZ OC Teamnek – tudtuk meg tegnap a csapat egyik tagjától. A team egy jól kiválasztott Core 2 Duo E6600-as CPU órajelét tornászta fel a gyári 2,4 GHz-ről csaknem 4,5 GHz-re (hitelesített eredmény), ráadásul mindehhez nem volt szükség sem folyékony nitrogén, sem más, nagy hatékonyságú folyadékhűtés bevetésére: a rekord órajelet léghűtés (és a januári fagyos levegő) segítségével érték el. Ilyen mértékű tuningot ilyen eszközökkel eddig soha senkinek nem sikerült véghezvinnie.


Kattints a szövegre hitelesített eredményhez
[+]

Az XtwinZ csapat tagjának elmondása szerint a rekordkísérlet során mínusz 2 °C-os környezeti hőmérsékletet mértek – alighanem ez, illetve a számos speciális felfogatású hűtőventilátor tette lehetővé, hogy végül sikerrel járt a próbálkozás. A rekord eléréséhez egyéb, tág tűréshatárral rendelkező alkatrészekre is szükség volt, így többek közt egy Asus P5B Deluxe alaplap és két 512 MB-os G.skill 6400HZ memóriamodul is besegített, a jócskán felforrósodott CPU hűtéséről pedig egy Thermaltake Sonic Tower léghűtő gondoskodott.

A csapat a hétvégén két másik világrekordot is felállított: egy Core 2 Duo E6400 ES CPU-t 3853 MHz-ig, egy Pentium 4 530-as típust pedig 5190 MHz-ig hajszoltak, ezúttal kompresszoros hűtéssel.

Előzmények

Hirdetés