Hirdetés

ViewSonic: 250 képkocka/másodpercre hitelesítve

Alig néhány napja számoltunk be a BenQ villámgyors 17 és 19 hüvelykes TFT-paneljeiről, úgy tűnik időközben az egyik legpatinásabb megjelenítőgyártóként ismert ViewSonic is készült olyan termékekkel, amelyek minden bizonnyal hamarosan sok-sok játékos kedvű felhasználó szívét elcsábítják. A BenQ új monitorairól szóló beszámolónk során részletesen foglalkoztunk a gyártók által megadott műszaki paraméterek értelmezésével, mely során megállapítottuk, hogy egyre általánosabb eljárás a gyártók részéről a szürkeárnyalatok közötti (gray to gray, G2G) váltás idejének megadása.


ViewSonic VX924: hajszolja a pixeleket

Míg a BenQ két új paneljénél ez az idő 5, illetve 6 milliszekundum volt (a panel méretétől függően), addig a VievSonic most bejelentett 17 hüvelykes VX724 és 19 hüvelykes VX924 modelljeinél a cég által szabadalmaztatott Dynamic Structure és Amplified Impulse technológiáknak köszönhetően sikerült a szürkeárnyalati válaszidőt a minden eddiginél alacsonyabb, 4 ms-os szintre leszorítani. A gyártó ezen kívül megadja a panelek tipikus válaszidejét is, amely ennél mindössze egy milliszekundummal több.

A két monitor közül egyelőre csak a 19 hüvelykes VX924 további paraméterei ismertek, ennek megfelelően a nagyobbik panel 270 cd/m2 fényerőt és 550:1 kontrasztarányt nyújt, felbontása 1280x1024 pixel, betekintési szöge pedig 160° mind horizontálisan, mind vertikálisan. A monitort a kategóriájában megszokott módon digitális és analóg bemenettel is ellátták.

Az új panelek közül egyelőre csak a VX924 ára ismert; a tengerentúlon meglepően alacsony, 505 dolláros javasolt fogyasztói áron kerül forgalomba a szupergyors megjelenítő, ami napi árfolyamon számítva hozzávetőlegesen 95 000 forintos árcédulát jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés