Hirdetés

Vékonyabb és elegánsabb az új Fujitsu Lifebook E

A Fujitsu népszerű munkagépsorozatának új generációja frissített formatervet és hardvert kapott.

Frissítette legnépszerűbb Lifebook sorozatát a Fujitsu: az E5 és E4 család új generációja nemcsak a Kaby Lake/Coffee Lake váltásnak köszönhetően kínál újat, de igen sokat csiszoltak az elődök mostanra már kissé vaskosnak számító gép házán is.

Az E5 család esetében ez azt jelenti, hogy a korábban 30 mm körül járó vastagságot 24 mm-re csökkentették, a tömeg pedig 2 kg-ról indul a 15,6”-es kijelzővel szerelt E558-as modelleknél, míg az 14”-es E548 esetében 1,8 kg-mal számolhatunk. A belső felépítést illetően mindkét családnál még hetedik generációs Core i3-mal indul a választék, majd hetedik és nyolcadik generációs Core i5 következik, míg a csúcsmodellbe Core i7-8650U kerül. A RAM két memóriafoglalatnak köszönhetően egészen 32 GB-ig bővíthető, háttértárból pedig igen széles a kínálat: az E548 esetében 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os SSD-k közül válogathatunk (SATA és NVMe egyaránt elérhető), a nagyobb E558 pedig ezt SATA HDD-s opciókkal egészíti ki, 512 GB-os és 1 TB-os méretekkel.


[+]

A kijelzők méretéről ejtettünk már szót, ezen belül viszont a panelt kérhetjük 1366x768 pixeles és Full HD felbontással is, míg a grafikus adapter minden esetben a processzorba integrált HD (vagy UHD) Graphics 620 lesz. Az új gépház vékonyabb oldalain még mindig bőven találunk csatlakozókat: egy USB 3.1 Gen 1 sebességre képes Type-C konnektor PD-támogatással, két USB 3.1 Gen 1 sebességre képes Type-A konnektor (közülük egy folyamatos töltéssel), egy HDMI, egy D-Sub, egy kártyaolvasó, egy Gigabit Ethernet és egy kombinált hangcsatlakozó mindegyik készüléken helyet kapott, ezeket opcionálisan SmartCard olvasóval egészíthetjük ki, illetve az E548 esetében a HDMI helyett DisplayPort is kérhető. Vezeték nélküli kommunikációs lehetőségek közül alap a 802.11ac és a Bluetooth 4.2, ehhez választható még LTE modem a Sierra Wireless EM7305 képében. A standard felszerelések között szerepel még ujjlenyomat-olvasó, HD felbontású webkamera, illetve dokkolócsatlakozó is.


[+]

Ami a Lifebook E4 családot illeti, ez újdonság a kínálatban, és egyelőre kizárólag a Magyarországot is magában foglaló EMEIA régióban kívánnak megjelenni vele. Felépítése hasonlít a Lifebook E5-höz, ám itt nem választhatóak nyolcadik generációs CPU-k, a csúcsot a Core i7-7500U jelenti

Az új Lifebook széria érkezése januárban várható, az E5-ös széria 699 euróról, az E4-es család pedig 599 euróról induló áron rendelhető meg.

Előzmények

Hirdetés