Hirdetés

Vékony, öntanuló hibrid merevlemezekkel tarolna a Toshiba

Akárcsak a többi vállalat, a Toshibától sem állnak távol a hibrid merevlemezek, amiket HHD, újabban pedig SSHD (Sold State Hibrid Drive) névvel illetnek. A cég még tavaly ősszel állt elő 2,5"-es, 9,5 mm vastag, 750 GB és 1 TB kapacitású, 6 Gbps-os SATA csatolófelületű hibrid egységeivel, amelyekben a 32 MB hagyományos gyorsítótár (puffer) mellett egy 8 GB-os SLC NAND flash lapka dolgozott. A gyártó egy öntanuló algoritmust vetett be annak érdekében, hogy a rövidebb válaszidő és a gyorsabb lemezműveletek érdekében a gyakran használt adatok a NAND tárolóra kerüljenek, valamint az általános (nem rendszeres) feladatok során is kapjunk némi extra teljesítményt.


[+]

A Toshiba ezen a megkezdett úton haladva most újabb modellekkel bővíti SSHD családját, de immáron vékonyabb, 7 mm-es vastag kiadásban, továbbra is a 2,5 colos méretkategóriában – tehát most is a vékony notebookok piacát célozzák fejlesztésükkel. A vékonyabb kialakítást az tette lehetővé, hogy a most bejelentett tárolók 320 (MQ01ABF032H) és 500 GB (MQ01ABF050H) tárkapacitással bírnak, így csupán egyetlen adathordozó lemez került belsejükbe – mely 5400 fordulatot tesz meg percenként. Emellett megmaradt a 32 MB általános puffer és a 8 GB NAND flash lapka, valamint a 6 Gbps-os SATA csatolófelület.

Ami az értékesítést illeti, kereskedelmi forgalomban való megjelenéssel kapcsolatos hírrel egyelőre nem szolgált a Toshiba. Csupán annyit említettek, hogy az új tárolók számos notebookba kerülnek beépítésre az év folyamán, tehát az OEM partnerek kiszolgálása az elsődleges cél.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés