Hirdetés

Vékony, hajlékony akkumulátor az NEC-től

Az NEC bejelentette, hogy sikerült egy új akkumulátort kifejlesztenie, amely nemcsak gyorsan újratölthető, hanem vékony és hajlékony is. Az ORB (organic radical battery) névre keresztelt eszköz katódja zselés állagú polimerből készül, ez teszi lehetővé a hajlíthatóságot, valamint a töltéshordozó részecskék akadálymentes mozgását, ezáltal a gyors, akár 30 másodpercnél is kevesebb időt igénybe vevő töltést. A megoldás ráadásul környezetbarát, nem tartalmaz ugyanis veszélyes anyagokat, káros nehézfémeket.


A csupán 0,3 mm vastag akkumulátor energiasűrűsége 1 mWh négyzetcentiméterenként. Mérete alkalmassá teszi például smart cardokban, elektronikus papírokban, aktív RFID címkékben való felhasználásra; egy töltéssel utóbbi esetben akár több tízezer jelátvitelhez biztosíthat elegendő energiát.

Az NEC szerint az újfajta energiatároló a jövőben széles körben elterjed, és például vezeték nélküli eszközökben felhasználva hozzájárulhat a hálózati hozzáférés mindenütt jelenvalóvá tételéhez. Arról egyelőre nem nyilatkozott a vállalat, mikor kerülnek piacra a fejlesztések eredményei.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

  • Károk ellen RFID

    A Bluetrek kis készüléke segíthet megelőzni tárgyak ellopását vagy elvesztését.

Előzmények

Hirdetés