Végre megegyezett az NVIDIA és a Rambus

A Rambus és az NVIDIA jogi csatározásai hosszú évekre nyúlnak vissza. Az utóbbi vállalat egészen a 2010-es esztendő közepéig nem fizetett, ám az ITC a Rambus beadványában négy levédett szabadalomból hármat jogosnak talált, így az NVIDIA a forgalmazott termékek importjának tilalmát kockáztatta. Ezzel meg is született egy ideiglenes megállapodás, melyről be is számoltunk, és máig ez a szerződés volt érvényben.

A Rambus azóta kellemetlenebb helyzetbe került, ugyanis az Egyesült Államok kormányzata törölte a Barth-szabadalmakkal kapcsolatos bejegyzéseket, ám ez a döntés messze nem végleges, így a bíróságon aktív cég akár a Washingtonban található Amerikai Szövetségi Fellebbviteli Bíróságig is elviszi az ügyet, hiszen a Barth-szabadalmak birtoklási jogának végleges elvesztése katasztrófával érne fel. Ez sajnos egy hosszú jogi procedúra lesz, így a végső ítélet csak évek múlva születhet meg. Éppen ezért az NVIDIA is jobbnak látta, ha peren kívül megegyeznek a Rambus által kifogásolt helyzettel kapcsolatban, hiszen az ideiglenes megállapodás egyik félnek sem jó.

A Rambus és az NVIDIA nem hozta nyilvánosságra a licencszerződés részleteit, de annyit lehet tudni, hogy a megállapodás öt évig lesz érvényben. A cégek a korábbi nézeteltéréseket is rendezték, így megszüntették az összes egymás ellen indított pert is. Ennek anyagi vonzatáról szintén nincs információ.

Harold Hughes, a Rambus elnök-vezérigazgatója üdvözölte a megállapodás megszületését, míg az NVIDIA egyelőre nem kommentálta a történteket.

Előzmények

Hirdetés