Hirdetés

Vége lesz az Optane-nek, de egy fejlesztés még érkezik

A Crow Pass kódnevű Optane DC Persistent Memory-t túl körülményes lett volna törölni, így ez még elérhető lesz az Intelnél.

Július végén számoltunk be arról, hogy a Micron után az Intel is feladja a 3D XPoint technológiát, de úgy néz ki, hogy az Optane termékcsaládba karrierje nem ér ennyire hirtelen véget, ugyanis a Crow Pass kódnevű Optane DC Persistent Memory elérhető lesz a Sapphira Rapids platformhoz.

Maga a Crow Pass amúgy is majdnem kész van, tehát nem nagy költség befejezni a DDR5-ös interfészhez tervezett Optane DIMM-et, és valószínűleg vannak olyan megrendelők is, akik számoltak a fejlesztés elérhetőségével. Tehát függetlenül attól, hogy az Intel kihátrál a technológia mögül, az új Optane DC Persistent Memory-t azért még piacra dobják, és az ügyfelek közvetlenül a cégnek jelezhetik az igényeiket ezzel kapcsolatban.

A fenti opcióval viszont tényleg vége, a későbbre tervezett Optane DIMM-ek már nem fognak megérkezni, így a rendszereket is ezek hiányának tudatában érdemes tervezni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés