Hirdetés

Védett Intel processzorok

Az Intel a harmadik negyedév végén kezdi meg a "No Execute" – rövidítve NX – védelmi technológiával ellátott processzorok forgalmazását – írja helyi alaplapgyártóktól származó információkra hivatkozva a tajvani DigiTimes. Az új chipek a meglévő alaplapokkal is együttműködnek majd, csupán egy BIOS-frissítésre lesz szükség.

Amint az ismert, az NX – az operációs rendszer segítségével – lehetővé teszi az egyes memórialapokon található kódok futtatásának megakadályozását, így kihúzhatja a veremtúlcsordulást kihasználó férgek és vírusok lába alól a talajt. Az NX-támogatás már megtalálható az AMD nyolcadik generációs processzoraiban, az Intel Itaniumban és az újabb Transmeta Efficeon chipekben is. A funkciót a Windows XP operációs rendszerhez készített – várhatóan még szeptember előtt megjelenő – második szervizcsomag (SP2) és a 2.6-os kernelre épülő Linuxok lesznek képesek kihasználni.

A tajvani lap forrásai szerint az NX-támogatás idővel az összes forgalmazott Intel processzorban – Pentium 4, Celeron D, Pentium M, Celeron M és Xeon – megjelenik majd. Először az LGA775 tokozású, E0 steppinges chipekben lesz elérhető, majd a jövő év elején kerül bele a mobil processzorokba is. Az új funkció meglétét a modellszámozás végére illesztett "J" betű – például Pentium 4 550J – jelöli majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés