Hirdetés

Tényleg dobta a régi Windowsok támogatását a Steam

A Valve teljesítette a korábban bejelentett tervét, de a kliens egy ideig még működőképes maradhat.

A Valve tavasszal jelentette be, hogy 2024. január 1-jétől nem kínálnak támogatást a Steam klienshez, ha a felhasználó a Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszereket használja. Ezt a tervet végül végre is hajtotta a cég, az okát pedig korábban is leírták: a Steam legújabb funkciói a Google Chrome beágyazott verziójára támaszkodnak, és ez az említett Windowsokon már nem működik. Ezen túlmenően a Steam jövőben érkező verziói olyan Windows funkció- és biztonsági frissítéseket igényelnek majd, amelyek csak a Windows 10 és újabb operációs rendszerekben vannak jelen.

Egyelőre a Steam kliens működőképes maradt, de innentől kezdve a terméktámogatási részleg egyetlen olyan panaszt sem vizsgál ki, amely nem támogatott Windows operációs rendszerekről származik, illetve bármelyik frissítéssel jöhetnek különféle problémák, hiszen a hivatalos támogatás hiányával a tesztelés is megszűnt a régi Windowsok esetében.

A fentiek miatt a Valve nyomatékosan kéri az ügyfeleit, hogy minél hamarabb térjenek át Windows 10 vagy újabb operációs rendszerre, esetleg alternatívaként fontolják meg a Linuxot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Előzmények

Hirdetés