A valóság kiterjesztését célozza a Qualcomm új fejlesztőkörnyezete

A Qualcomm szerint valóság kiterjesztése előtt nagy jövő állhat. Ennek nyilván eleme a virtuális és a kiterjesztett valóság, illetve ezek kombinálása is. Technikai szempontból a létező hardverek már közelítik azt a szintet, amely újszerű élményt kínálhat a felhasználók számára, de ehhez a megfelelő szoftveres háttér is szükséges.

A Vuforia SDK utóbbit szeretné biztosítani. A rendszernek már elérhető a béta verziója, amelyet a kiválasztott fejlesztők igényelhetnek a Qualcommtól. Később mindenki hozzáférhet a fejlesztőkörnyezethez, amint stabilabb lesz, illetve maga az SDK nem gyártófüggő, tehát jelenleg ugyan nagyon ajánlott Qualcomm rendszerchipeket használni hozzá, de más cég termékei sincsenek kizárva, viszont ezekre vonatkozóan még most is folyamatban van az optimalizálás. A vállalat szerint a végleges verzió már minden OpenGL ES-t támogató eszközzel üzemképes lesz az Eclipse IDE és a Unity videojáték-motor alatt.

A Qualcomm szerint az egyik legérdekesebb kutatási terület a virtuális és a kiterjesztett valóság kombinálása. Előbbi még nehézségekbe ütközik, de utóbbi már elég jól működik az aktuális okostelefonokon és tableteken is. Ez érezhető is a vállalat kommunikációján, így elsősorban a kiterjesztett valóság iránya lesz meglovagolva, és utána jön sorban a többi érdekes lehetőség.

Előzmények

Hirdetés