Hirdetés

Piackutatók szerint a valódi LED kijelzőé a jövő

Tíz éven belül 70 milliárd dollárosra dagadhat a piac a semmiből.

Az első olyan úgynevezett valódi LED kijelzők, amelyeknél az egyes képpontok mögött egyedileg vezérelhető fénykibocsátó diódák találhatóak, még csak idén találnak gazdára, tehát kifejezetten friss technológiáról van szó, ennek ellenére a piackutatók már most úgy vélik, hogy a megoldás a jövőben óriási karriert futhat be.

A Sony valódi LED kijelzője
A Sony valódi LED kijelzője [+]

Az n-tech Research elemzése szerint az eljárás alkalmas lehet arra, hogy az otthoni- és üzleti felhasználóknak megfelelő kijelzők alapjául szolgáljon. Nagyon rugalmasan változtatható például a méret és a felbontás, a fényerő pedig hatalmas, emiatt aztán a valódi LED megjelenítők idővel megtalálhatják helyüket a VR és a járműipari területen is.

A valódi LED kijelzők piacának változása
A valódi LED kijelzők piacának változása (forrás: Display Daily) [+]

A vállalat előrejelzései szerint két év múlva az ilyen típusú kijelzők piaca két év múlva 5 milliárd dollárosra (~ 1400 milliárd forint) dagad, 2021-re pedig megközelíti a 10 milliárd dollárt, és kevesebb, mint egy évtizeden belül több, mint 70 milliárdosra dagad (~19 550 milliárd forint). Ezzel értelemszerűen nagyon komoly vetélytársa lehet a jelenleg is uralkodó LCD, és a feljövőben lévő OLED technológiáknak, illetve a különféle, vetítésen alapuló módszereknek egyaránt.

Előzmények

Hirdetés