Hirdetés

Üzleti verziót kapott a HTC Vive

A HTC lassan normalizálja a Vive néven ismert VR headset ellátását, így a megrendeléseket már belátható időn belül teljesítik. Ez jó hír az érdeklődők számára, de a vállalat továbbmegy ugyanis bejelentettek egy HTC Vive Business Edition csomagot, amely elsődlegesen az üzleti felhasználást célozza meg.

A Business Edition verzió pontosan ugyanazt a hardvert tartalmazza, amit az úgymond normál változat, tehát a különbség igazából a szolgáltatásokban rejlik. Elsődlegesen a terméktámogatásban, ugyanis a legtöbb, virtuális valóságra építő szórakoztatásban üzletileg érdekelt cég leginkább azt hiányolja, hogy az érintettek nem kínálnak gyors hibajavítást, ha valami gondba ütköznének. Ez leginkább a VR iránt érdeklőd játéktermek szempontjából gond, ugyanis számukra több pénzt is megér, ha egy felfedezett problémára órákon belül tudnak megoldást kínálni, ugyanis az csak pár órányi kiesést jelent a kiépített rendszerek esetében.

Hasonló problémakörre reagált például az AMD Radeon Pro Duo a PC-n belül, és most a HTC Vive Business Edition célja is a dedikált terméktámogatási csatorna kiépítése, amivel a felmerülő problémák gyorsan kezelhetők.

A fentiek mellett a HTC Vive Business Edition az üzleti partnereknek már nagyobb mennyiségben is rendelhető, miközben a normál verzióból továbbra is felhasználónként egy kerülhet kiszállításra. Ez nyilván egy logikus lépés megint, mivel a virtuális valóságra építő üzletszerű szórakoztatáshoz egy eszköz nem elég. Az előnyöknek azonban ára van, ugyanis a Vive Business Edition verziójáért a HTC – 799 dollár helyett – darabonként 1200 dollárt kér. Persze tekintve, hogy nagyobb mennyiségre vonatkozó rendelés is leadható, valószínűleg lehet majd alkudozni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés