Hirdetés

Üzletágegyesítés az Intelnél

Az Intel tegnap bejelentette, hogy hálózati és mobiltelefonokban használt megoldásokat fejlesztő két üzletága Intel Communications Group (ICG) néven egyesül. E divíziók a látványosan nyereséges processzorgyártó részleggel szemben veszteséget termelnek.

Idáig az Intel kommunikációs termékeket fejlesztő szárnya két üzletágra oszlott. Az Intel Communications Group hálózati vezérlőlapkákat, hálózati kártyákat és egyéb hálózati termékek forgalmazott, míg a Wireless Communications and Computing Group volt felelős az Intel XScale processzorok és lapkakészletek fejlesztéséért, valamint a flash memóriák gyártásáért. Az átszervezést követően az előbbi magába olvasztja az utóbbit.

A vállalat bejelentése szerint az ICG igazgatója, Sean Maloney lesz az egyesült üzletág vezetője. Ron Smith, a WCCG üzletág korábbi igazgatója ugyanakkor nyugdíjba vonul. Az egyesülés nem jár együtt elbocsátásokkal, közölte az Intel szóvivője.

A kommunikációs üzletágak átszervezésére alig egy héttel azt követően került sor, hogy a vállalat bejelentette: mintegy 600 millió dollárnyi cégérték-leírást kénytelen elkönyvelni a WCCG működésével kapcsolatban. A leírás az 1999-ben 1,6 milliárd dollárért felvásárolt DSP Communications értékével kapcsolatos.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés