Hirdetés

Infineon-flash

Az Infineon Technologies AG ma bejelentette első flashmemória-lapkáját, melyet az izraeli Saifun Semiconductorsszal alapított vegyesvállalata tervezett. Az 512 Mbit kapacitású NAND chip a TwinFlash technológiának köszönhetően egyetlen cellában két bitet képes tárolni, akárcsak az Intel StrataFlash vagy az AMD MirrorBit megoldása.

A vállalat jelenleg 170 nanométeres csíkszélességgel gyártja a lapkát 200 milliméter átmérőjű szilíciumszeleteket feldolgozó drezdai üzemében, de rövidesen áttér a 110 nanométeres technológiára, mellyel akár 2 Gbit kapacitású chipek is előállíthatók.

Az Infineon digitális kamerákban és pen drive-okban használt NAND memóriákat gyárt. A NAND flash memóriák szekvenciális adatelérésre vannak optimalizálva, és így kiválóan alkalmasak multimédiás tartalom tárolására. A Gartner Dataquest piackutató vállalat prognózisa szerint a NAND flash memóriák piaca jövőre 30,8 százalékkal 4,4 milliárd dollárra nő. Az Infineon 2007-re dobogós helyezés elérését tűzte ki a piacon. Jelenleg a NAND-piac élén a Samsung és Toshiba áll.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés