Hirdetés

Ütős FirePro driver érkezett

Az AMD bejelentette, hogy elkészült a FirePro tulajdonosok várva-várt drivere, mely a 8.773-as verziószámot viseli. A FirePro és FireGL kártyákhoz telepíthető szoftvercsomag a Windows 7, Vista és XP rendszerek mellett az elterjedt Linux disztribúciókhoz is telepíthető, 32 és 64 bites változatban is. A meghajtó nagy újítása az integrált OpenCL támogatás, vagyis mostantól nem szükséges az ATI Stream SDK-t telepíteni az OpenCL kihasználásához. Az információk szerint ez a szolgáltatás hamarosan a Catalyst csomagokban is bemutatkozik.

Az Eyefinity és a HydraVision szolgáltatások is számos kiterjesztést kaptak, így a többmonitoros felület paraméterezésére több lehetősége lesz a felhasználónak. Az AMD a teljesítmény növelésére is gondolt, így az AutoCAD 2010 és 2011, illetve a 3ds Max 2010 és 2011 esetében a letölthető plugineknek hála komoly gyorsulás érhető el. Az utóbbi két programban 60%-os extra tempóra lehet számítani, míg az AutoCAD szoftverek esetében az alábbi kép ad felvilágosítást a várható változásokról:


[+]

Az Invertor 2011 és a SPECviewperf 11 esetében is gyorsulást ígérő 8.773-as FirePro driver és az úgynevezett performance pluginek az alábbi oldalon tölthetők le, a megfelelő adatok megadása után.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés