Hirdetés

Ütős alaplapok a Sandy Bridge CPU-khoz

A gyártók folyamatosan vezetik be a hibás P67-es és H67-es alaplapok B3-as, azaz javított verzióit, ám a Foxconn és az MSI már újdonsággal is készül. Az utóbbi vállalat esetében a Z68A-GD80 jelzésű alaplapról érkeztek információk, mely már a Z68-as vezérlőlapkát használja, amiről korábban már írtunk egy részletesebb hírt.

MSI Z68A-GD80
MSI Z68A-GD80 (forrás: VR-Zone) [+]

Az MSI újdonsága a Sandy Bridge processzorokhoz készül, vagyis LGA1155-ös foglalatot találunk rajta, és DDR3 memóriákat kezel. A grafikus kártyákat három darab teljes szélességű PCI Express port fogadhatja, melyek közül az első kettő x16-os módot kínál, de CrossFireX vagy SLI kiépítés mellett be kell érni nyolc-nyolc csatornával. A legalsó port már csak négy csatornát alkalmaz, és ezt még kiegészíti két PCI Express x1-es és két PCI csatoló. A hangokat egy nyolccsatornás hangkodek kelti életre, a meghajtókat pedig három darab 6 Gbps-os és négy 3 Gbps-os SATA port fogadhatja, míg eSATA felületből egy jutott a termékre. A Firewire és a két Gigabit Ethernet csatlakozó most sem hiányzik, amelyek mellé négy 3.0-s és számos 2.0-s USB port került.

MSI Z68A-GD80
MSI Z68A-GD80 (forrás: VR-Zone) [+]

A szokásos MSI funkciók sem maradnak el, melyek természetesen a tuningot segítik. Arról egyelőre nincs adat, hogy a termék mikor jelenik meg, és a várható árcéduláról sem lehet tudni semmit.

A Foxconn a játékosoknak szánt Quantum Force sorozatot frissítette a Rattler névre keresztelt modellel. A P67-es vezérlőre épülő, DDR3 memóriát kezelő újdonság LGA1155-ös foglalattal rendelkezik, ám az FDI interfész hiányában nem képes működtetni a Sandy Bridge processzorok grafikus magját.

Foxconn Quantum Force Rattler
Foxconn Quantum Force Rattler (forrás: TechConnect) [+]

A vörös és fekete színekkel operáló Rattler két darab x16-os PCI Express foglalatot kínál, melyek szélessége CrossFireX konfiguráció esetén nyolc-nyolc csatornára csökken. A további bővítőkártyáknak három x1-es PCI Express és egy PCI csatoló van fenntartva. A meghajtókat két darab 6 Gbps-os és négy 3 Gbps-os SATA, valamint kettő eSATA port fogadhatja, továbbá egy PATA felületről is gondoskodtak a tervezők, ami a régebbi eszközökhöz jöhet jól. A hangok a nyolccsatornás hangkodeken szólalnak meg, a kommunikációs lehetőségeket pedig két darab Gigabit Ethernet csatlakozó biztosítja. Az USB 3.0-s eszközökkel sem lesz gond, mivel a vállalat két port erejéig ezt is támogatja a temérdek 2.0-s USB interfész mellett.

A Foxconn Quantum Force Rattler szállítása az elkövetkező hetekben kezdődik meg, az ajánlott fogyasztói árról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés