Hirdetés

Elegáns külső SSD gördült le a Seagate futószalagjáról

A letisztult dizájnú, USB Type-C-s ketyere megugorja az 1 GB/s-os lécet.

A Seagate legújabb hordozható, flash alapú tárolója a One Touch SSD nevet kapta, és 1030 MB/s-os szekvenciális adatátviteli sebességével nagyjából hozza a x2-es PCI Express 3.0-s interfész szintjét az USB 3.2 Gen2 Type-C csatlakozójának köszönhetően. Az oldalain szövetbetéteket viselő, szálcsiszolt alumínium házba burkolt újdonság exFAT fájlrendszerre formázva kerül a polcokra, és Windows, macOS, valamint Android operációs rendszerekkel egyaránt használható. A kontroller mibenlétéről, a NAND flash lapkák fajtájáról, az írástűrésről, netán a véletlenszerű lemezműveletek tempójáról sajnos nem szól a fáma – de hát kit érdekelnek az efféle apróságok?

[+]

A Toolkit asztali szoftver segítségével folyamatos backup készítés révén végezhetünk fájlszinkronizációt vagy épp védekezhetünk az esetlegesen fennálló adatvesztés veszélyével szemben, míg a Mobile Touch applikációval értékes tárhelyet szabadíthatunk fel képek, videók és egyéb állományok lementésével.


[+]

A vállalat berkeiben persze az USB 3.0-s szabványnál megrekedt felhasználókra szintén gondoltak, így a dobozban mellékeltek egy ilyen kábelt is. A 3 éves garanciával, fekete, ezüst és kék színekben még e hónapban debütáló meghajtó 500 GB-os, illetve 1 és 2 TB-os kapacitással lesz megvásárolható (nettó) 95, 170 és 310 dolláros árakon. A csomagokhoz 1 éves Mylio Create előfizetés és 4 hónapos Adobe Creative Cloud Photography tagság jár ajándékba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés