Hirdetés

Ízléses és fürge külső SSD jelent meg a Kioxia kínálatában

A hónap folyamán debütáló, fémházas újdonság 1 GB/s-os adatátviteli iramot diktál, és újgenerációs konzolokkal is összepárosítható.

A Kioxia lerántotta a leplet legfrissebb hordozható adattáráról, ami az Exceria Plus Portable SSD nevet kapta, és 500 GB-os, illetve 1, valamint 2 TB-os kapacitással készül. A 10 Gbps-os USB 3.2 Gen2 Type-C csatolóval érkező megoldás házában szolgálatot teljesítő M.2-es meghajtót a gyártó BiCS 3D NAND flash lapkáival szerelik (valószínűleg TLC-ről van szó), és szekvenciális olvasásának/írásának sebessége 1050/1000 MB/s-ban tetőzik.

A 105 mm hosszú, 45 mm magas és 14,7 mm vastag, 76 grammot nyomó tároló sikerrel tudhatja maga mögött a 4-es számú MIL-STD-810H/516.8 procedúrát (az eszköz túlél 26-szori, 122 cm-es magasságból történő ejtést nagy keménységű felületre), és alumínium burkolata segít az intenzív lemezműveletek során keletkező hő eloszlatásában. A régebbi masinák tulajdonosaira gondolván a termékhez nem csupán egy 300 mm-es USB Type-C/Type-C, hanem egy USB Type-C/Type-A kábelt is mellékelnek.

A szoftveres körítést a vállalat SSD Utility alkalmazása biztosítja, amellyel az alapvető monitorozáson kívül szabályozhatjuk az over-provisioning mértékét, jelszóval védhetjük le az apparátus tartalmát, netán firmware frissítést kezdeményezhetünk. A 3 éves garanciával értékesítésre kerülő ketyerét Windows, macOS, iPadOS és Android operációs rendszerek alól röffenthetjük be, de a PlayStation 4, PlayStation 5 vagy az Xbox Series S és X platformok ugyancsak támogatottak. Az árakkal kapcsolatban egyelőre nem áll rendelkezésünkre bővebb információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés