Hirdetés

USB Type-C kiegészítők a Chieftec palettáján

A gyártó három újdonsággal is készült, amelyek közül az egyik az adattárolásért, a másik kettő pedig a csatlakozókínálat bővítéséért felel.

A Chieftec a Facebook oldalán leplezte le három új termékét, amelyek mindegyike a kizárólag USB Type-C csatlakozóval ellátott eszközök (notebookok, tabletek) felhasználóinak életét könnyíti meg.


[+]

A CEB-M2C jelölésű, alumíniumborítású eszköz egy egyszerű külső SSD ház, amelybe legfeljebb M.2-2280 formátumú, PCI Express interfészt és NVMe protokollt használó adattárolókat tehetünk, miután kioldottuk a rögzítésért felelős egyetlen csavart. A bitek áramlása egy USB 3.1 Gen2 Type-C csatlakozón, illetve az abba való, a dobozban is megtalálható Type-C–Type-C kábelen keresztül történik maximum 10 Gbps sebességgel, vagyis ebből a szempontból bizonyára elégedettek leszünk a termékkel, de a 14 milliméteres vastagság és az SSD-vel együtt 115 grammos tömeg is a vásárlócsalogató tulajdonságok közé tartoznak.

A 16 mm vastag, 75, illetve 88 grammos DSC-501 és DSC-801 már az USB Type-C hubok táborát erősíti, a fő különbséget pedig – hatalmas meglepetésre – a csatlakozókínálat jelenti. Míg előbbi mindössze egy-egy adatátvitelre és töltésre (Power Delivery, max. 60 W) szolgáló Type-C, két USB 3.0 Type-A és egy HDMI 2.0 porttal rendelkezik, addig utóbbira már ráfért egy SD és microSD kártyaolvasó, valamint egy 1 gigabit/s-os adatátviteli tempóra képes RJ-45 csatlakozó is.


[+]

A bejelentést nem eresztették túlságosan bő lére, ugyanis a poszt a termékoldalak linkjein kívül semmi egyebet nem tartalmaz, ennek értelmében a piacra kerülés pontos időpontja és az árazás egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés