Hirdetés

USB 3.0-s okosságok a Conceptronic műhelyéből

A Conceptronic már az elmúlt év végén bejelentette, hogy számos USB 3.0-s termékkel frissítik a kínálatukat, de akkor még semmi konkrétumot nem árultak el az új megoldásokról. Egészen mostanáig kellett várni a tényleges bemutatóig, és a beígért merevlemezházak mellé a megfelelő felületeket biztosító bővítőkártyák is érkeznek.


Conceptronic CHD3SUSB3 és CHD3DUSB3 [+]

A merevlemezházak kínálatát a CHD3SUSB3, a CHD3DUSB3 és a CHD2SUSB3 típusjelzésű termékek színesítik. Az előbbi két megoldás a 3,5 hüvelykes, míg az utóbbi a 2,5 colos adattárolókhoz készült. Természetesen mindhárom eszköz támogatja a 3.0-s USB interfészt, ami rendkívül gyors adatátvitelt tesz lehetővé. Fontos megemlíteni, hogy az egyszerűen szerelhető, Grab’n’GO kollekcióba tartozó versenyzők maximum 2 TB-os meghajtókat támogatnak.


Conceptronic CHD2SUSB3

Természetesen a gyors adatmozgatáshoz olyan számítógép kell, ami már tartalmaz USB 3.0-s csatlakozót. Az új gépek egy része már ilyen, de még mindig rengeteg masina van a felhasználóknál, amelyek bővítésre szorulnak. A Conceptronic erre is gondolt a CUSB3EXI és a CUSB3EXC típusú bővítőkártyákkal, melyek két-két konnektort biztosítanak az eszközöknek. Az előbbi megoldás az asztali gépek PCI foglalatába illeszthető, míg az utóbbi a mobil termékek ExpressCard felületéhez használható fel.


Conceptronic CUSB3EXI és CUSB3EXC [+]

A Conceptronic újdonságainak forgalmazása a héten kezdődik meg, ám az árakról még nem nyilatkozott a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés