Hirdetés

USB-s kiegészítők érkeznek, nem csak notebookokhoz

A Verbatim főleg a netbookosokat célozza meg új, kisméretű egerével. A Nano négy színben elérhető, kapható belőle fekete, piros, kék és rózsaszínű is, így mindenki megtalálhatja a hordozható számítógépéhez legjobban illőt. Az egerek vezeték nélkül, 2,4 GHz-es rádiófrekvencián, egy parányi USB-s vevőn keresztül csatlakoznak a számítógéphez. A vevőt kis mérete miatt nem is szükséges eltávolítani, mivel nem lóg ki, így nem is akadhat be sehova. A Verbatim Nano hatótávja nagyjából 10 méter körüli. Lézeres szenzorának felbontása 1600 dpi, ami a hétköznapi használathoz megfelelő precizitást biztosít. Az egerek 7300 forintért kaphatók.

[+]
[+]

A Genius két webkamerát leplezett le. Az USB 1.1-gyel csatlakozó FaceCam 310 a cég egyik legújabb készüléke, amely kompatibilis a Windows 7, Mac OS X és Linux operációs rendszerekkel egyaránt. Érzékelője egy 0,3 megapixeles CMOS szenzor, tehát 640x480 pixeles képet tud natív felbontásban mutatni, ám szoftveres segítséggel akár 8 megapixeles fotó is rögzíthető vele. A videofelvétel CIF formátumú, 30 fps sebességű, a hangot a beépített mikrofonon keresztül vehetjük fel hozzá. A FaceCam objektívje kézzel állítható, maga a kamera horizontálisan 360°-ban, vertikálisan pedig 120°-ban forgatható. Szétnyitható talpazatának köszönhetően CRT, TFT monitorok és notebookok képernyőjén is biztonságosan rögzíthető.

Genius FaceCam 310
Genius FaceCam 310

A másik kamera egy fokkal komolyabb modell. Az iSlim 1300 V2 2.0-s USB aljzaton kapcsolódik a számítógéphez. Ebbe már 1,3 megapixeles CMOS érzékelőt tettek, ami 160x120-tól maximum 1280x960 pixeles felbontásig állítható, de szoftveres interpolációval ennek a képei is feljavíthatók 8 megapixelesre. A normál felbontásban felvett videó ennél is 30 fps-sel készül, de létrehozható vele 720p-s mozgókép is, igaz, ekkor csak nyolc képet látunk másodpercenként. Az iSlim 1300 új verziója is beépített mikrofonos, objektívje pedig a FaceCamhez hasonlóak kézzel állítható, illetve a rögzítése is univerzális.

Genius iSlim 1300 V2
Genius iSlim 1300 V2

A kamerák pontos megjelenéséről és áráról egyelőre nem érkezett információ.

Előzmények

Hirdetés