Hirdetés

Új tesztprogrammal megy neki a 3DMarknak a Unigine

A Unigine jó úton halad afelé, hogy a 3DMarkkal egy szinten emlegessék a cég tesztprogramjait. A több éve megjelent Heaven után megérkezett a Valley nevű alkotás, mely egy igen méretes tájon játszódik. Ennek a virtuális kiterjedése 64 km², amit persze szabadon be lehet járni, akinek van kedve hozzá.

A program alapvetően rengeteg objektummal dolgozik, így az instacing eljárás aktívan használva van, amit kiegészít a dinamikus égbolt, a volumetrikus köd és az objektumok procedurális elhelyezése. Igazából a technikai oldalról mindenképp a méretes terep emelhető ki, mint bravúr, de a depth of field és az SSAO (screen-space ambient occlusion) színesíti az összképet. Az alkalmazás a DirectX 11 és az OpenGL 4.0-s API-ra is tartalmaz leképzőt, ami Windows operációs rendszeren akár össze is hasonlítható. Linux és Mac OS X esetében természetesen csak az OpenGL érhető el. A Linuxon a tesztprogram csak zárt driverrel működik, így AMD vagy NVIDIA grafikus vezérlőre van szükség.


Unigine Valley 1.0

A Unigine általános újításként bevezeti a grafikus processzor hőmérsékletének monitorozását és a processzor órajelének képkockánkénti feljegyzését, emellett sztereó 3D-t és több kijelzőt (AMD Eyefinity és NVIDIA Surround) is támogat a motor. A pár napja megjelent Heaven 4.0-s verziója gyakorlatilag az előbbi újításokkal egészült ki, továbbá az előző kódhoz képest javult a sztereó 3D támogatása, illetve az SSDO (screen-space directional occlusion) effekt most már natív felbontáson számol. Ez persze sok erőforrást igényel, így a termékek sebessége is csökkenni fog az előző Heaven verzióhoz képest.

A Unigine Valley 1.0 és Heaven 4.0 letölthető az előbbi linkekről. Mindkét alkalmazásnak létezik Advanced és Pro változata. Előbbi a stabilitás ellenőrzését adja hozzá az ingyenes alapverzióhoz, illetve lehetővé teszi a parancssor használatát. Utóbbiban elérhető a Microsoft referencia leképzője, így részletes képminőségre vonatkozó vizsgálatot lehet végezni rajta.

A Pro verzió ára meglehetősen borsos, de ipari szinten mindenképp megérhet 495 dollárt. Az Advanced változatért a Valley 1.0 esetében 19,95, míg a Heaven 4.0-nál 14,95 dollárt kell fizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés